Architectuurfotografie

Wat heeft het gebouw te vertellen

Architectuurfotografie is een speciale discipline binnen ons vakgebied. Als architectuurfotograaf  heb je een aantal fotografische middelen tot je beschikking om de architectuur, fotografisch, op een aansprekende manier te vertalen. De essentie van een goede architectuurfoto is dat deze de dynamiek van de driedimensionale werkelijkheid weet weer te geven in het tweedimensionale vlak. Wat is het verhaal dat het gebouw ons te vertellen heeft? Waarbij het duidelijk moet zijn dat het gebouw een verrijking is voor de gebruiker.

Architectuur fotograferen is dan ook geen kwestie van in de auto springen, een foto maken en weer terug. Het goed fotograferen van een woning of bedrijfsruimte vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Hoe is het pand gesitueerd? Op welk tijdstip ligt het optimaal in het licht? Welke materialen zijn er gebruikt? Welke omgevingsfactoren versterken het gebouw en welke kun je beter buiten beeld laten?

Architectuurfotografie: Interieurs.

Bij een interieur spelen vaak dezelfde factoren een rol. Alleen is het over het algemeen zo (en ook veruit te prefereren) dat de interieurs die gefotografeerd worden in gebruik zijn. Want  een gebouw bestaat bij de gratie van zijn gebruikers. In de praktijk betekent het ook dat er kritisch gekeken moet worden naar wat wel en wat niet op de foto moet. In sommige gevallen nemen we ook een aantal props mee om het interieur optimaal te kunnen fotograferen. Heeft u behoefte aan goede architectuurfotografie voor uw portfolio of verkoopbrochure neem dan gerust contact met ons op. Uw  vraag is voor ons het uitgangspunt voor onze fotografische invulling.

 

Hieronder vind u een aantal portfolio’s met diverse projecten: