GERARD VAN HAL FOTOGRAFIE

Expositie Astrid Huisman-Biemans

Expositie en boekpresentatie Astrid Huisman-Biemans bij Gerard van Hal.

Astrid Huisman-Biemans heeft al jaren een naam verworven met haar bronzen beelden. Zij exposeert veel in binnen en buitenland, maar nog niet eerder in Helmond, waar ze woont en werkt. ‘En dat is best bijzonder’, aldus Gerard van Hal. ‘We zijn heel blij dat Astrid ons heeft uitgekozen om hier verandering in te brengen.’

Het eerste dat opvalt als je naar de beelden van Astrid Huisman-Biemans kijkt zijn de lijnen van armen, benen en romp. Ze geven de beelden structuur, de details zijn vervolgens bepalend voor de atmosfeer. Een klein gebaar, het randje van een kous, de ruches van een bloesje, het maakt allemaal onderdeel uit van de stemming en het karakter van het personage.

Zo eenvoudig als het lijnenpatroon van de beelden is, zo uitgewerkt is de kleding.

Astrid Huisman-Biemans werd in 1959 in Brabant geboren en groeide op in Aarle-Rixtel. Ze volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en studeerde af als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze specialiseerde zich vervolgens in de Schilder-, Teken- en Beeldhouwkunst.

Eigenlijk wil ik vooral gevoelens weergeven. Een werk is voor mij geslaagd als het daadwerkelijk iets met de beschouwer doet, als het iemand raakt en de sculptuur of tekening een gevoel van herkenning oproept. Het gaat om balans en vriendschap, maar ook om speelsheid, saamhorigheid, vertrouwen, positivisme en voortvarendheid. Het heeft er iets mee te maken dat ik graag vooruit kijk.’

Uit alles blijkt dat Astrid een vakvrouw is. Ze hanteert de materialen met grote vaardigheid. Daarbij kan je denken aan de manier waarop ze haar sculpturen construeert, maar ook aan de afwerking.
Het zijn de precieze, liefdevolle details die haar beelden tot leven wekken.

Op zaterdag 26 mei om16.00 uur opent Burgemeester Blanksma de expositie ‘Het dansende brons’ van Astrid Huisman-Biemans bij Gerard van Hal. Tevens neemt zij het eerste exemplaar van het gelijknamige boek in ontvangst wat verschijnt ter gelegenheid van het gieten van vier nieuwe beelden.

Onder het genot van een drankje kunt u haar werk bewonderen en een praatje maken met de kunstenaar. U bent van harte welkom in het atelier aan de Kerkstraat 46 te Helmond. Het werk van Astrid Huisman-Biemans is te zien van 26 mei t/m 20 augustus 2018. Gerard van Hal Fotografie bevind zich midden in het centrum van Helmond, dus loop gerust even binnen en geniet van het aanbod.

Meer informatie over Astrid Huisman-Biemans kunt u vinden op haar website