Als derde exposant van dit jaar presenteert Gerard van Hal kunstenaar Erik Kierkels. Erik Kierkels staat bekend om zijn krachtige sculpturen. Zijn werk is een mooie toevoeging aan de serie tentoonstellingen die de galerie van Gerard van Hal de afgelopen jaren gepresenteerd heeft. Nooit eerder stonden er beelden van een dergelijk formaat. De bronzen en glazen sculpturen stralen gelijktijdig robuustheid en elegantie uit.

Mijn werk bestaat uit expressieve afbeeldingen van stieren, paarden en danseressen. Zichtbaar gemaakt in kleurrijke glasobjecten en in brons, vol passie en energie. Een wereld vol contrasten in materiaal en uitbeelding. In mijn beeldtaal speel ik met de zwaartekracht. De onderwerpen zweven in de ruimte, waarbij het grootste deel van het volume buiten het kader van de drager of sokkel valt. Ze balanceren op de grens van het toelaatbare. Het weergeven van mijn onderwerpen blijft een gevecht met wat visueel mogelijk, haalbaar en spannend is.’

De diversiteit aan materialen en technieken draagt allemaal onmiskenbaar een geheel eigen Kierkels karakter. Hierdoor ontstaan vaak combinaties van zijn werk binnen een tuin, hal of woonkamer en worden zijn glasobjecten ontworpen voor specifieke locaties als een vide, trappenhuis of woonkamer. Zijn kunstwerken zijn opgenomen in particuliere en bedrijfscollecties in alle werelddelen.

Op zondag 28 oktober om 16.00 uur opent Gerard van Hal de eerste Helmondse expositie van Erik Kierkels. Onder het genot van een drankje kunt u het werk van Erik komen bewonderen en een praatje maken met de kunstenaar. U bent van harte welkom in het atelier aan de Kerkstraat 46 te Helmond.

Het werk van Erik Kierkels is te zien van 28 oktober t/m 9 december 2018. Gerard van Hal Fotografie bevindt zich midden in het centrum van Helmond, dus loop gerust even binnen en geniet van het aanbod.