GERARD VAN HAL FOTOGRAFIE

Expositie van Nolly Braakenburg.

Zij wilde eigenlijk niet meer met haar loodzware beelden sjouwen, maar maakt voor deze expositie graag een uitzondering. ‘We zijn daar heel blij mee!’ reageert Gerard van Hal. ‘Als je naar haar beelden kijkt zie je dat ze de steen met respect benadert. Nolly is een beeldhouwer die de steen echt goed kan lezen. Ze hoeft de steen niet te bedwingen om haar toch de vorm te geven die zij wil. Als je Nolly ontmoet dan zie je een heel energieke vrouw aan wie je haar leeftijd niet af kunt lezen. Ook haar energieke karakter zie je terug in haar beelden’.

‘Zolang ik me kan herinneren heb ik getekend en geschilderd. Karel Vermeeren, de tekenleraar op de middelbare school raadde me aan om daarmee door te gaan.
Ik heb kort op de academie gezeten, waar Kees Bol erop hamerde om vooral goed te kijken.
Toen was er die workshop beeldhouwen een aantal jaren geleden. Ik was totaal verkocht! Daarna heb ik jaren les gehad van verschillende beeldhouwers. Het beeldhouwen is van een hobby eigenlijk een passie geworden.
Ik maak beelden in steen. De 3 dimensies intrigeren me. Elke steen heeft zijn eigen karakter: de hardheid, structuur en kleur. ’t Resultaat is altijd verrassend. De steen geeft je iets cadeau. Het liefst werk ik buiten, als ’t weer het toelaat.’; aldus Nolly.

Op zaterdag 3 februari om 15.30 uur opent de expositie van Nolly Braakenburg  bij Gerard van Hal Fotografie. Onder het genot van een drankje kunt u dan haar werk bewonderen en een praatje maken met de kunstenaar. U bent van harte welkom in het atelier aan de Kerkstraat 46 te Helmond. Het werk van Nolly is te zien t/m 31 maart 2018. Gerard van Hal Fotografie bevind zich midden in het centrum van Helmond, dus loop gerust even binnen en geniet van het aanbod.