OVER ONS

Op onze website vind u vele voorbeelden van wat wij voor u zouden kunnen betekenen. Spreken onze beelden u aan en bent op zoek naar een goede fotograaf, neem dan gerust contact met ons op. Wij willen graag kennis maken en naar uw wensen luisteren. Sommige momenten verdienen het om vastgelegd te worden op een manier die meer zegt dan duizend woorden.

Gerard

Fotograaf

Het fotobloed stroomt door mijn aderen. In mijn fotografen bestaan is er altijd één constante geweest, namelijk mijn drang om altijd het onderste uit de kan te halen. Mijn passie heeft er toe bijgedragen dat ik me constant ben blijven ontwikkelen. In de begintijd was het ontwikkelen gericht op het zoeken naar een eigen stijl. Met terugwerkende kracht denk ik dat ik toen vooral met mezelf bezig was. Hoe word ik de beste fotograaf die ik kan zijn? Dit vertaalde ik in (technische) bagage vergaren. De omstandigheden proberen te creëren om een zo mooi mogelijke foto te maken.

In de loop van de jaren is de nadruk steeds meer verschoven naar hoe ik zoveel mogelijk gevoel in een foto krijg. Welk verhaal wil ik dat de foto vertelt. Als portretfotograaf betekent dit dat de rol van degene die ik fotografeer heel belangrijk is. Wie heb ik tegenover me? Welke input geeft diegene mij? Werken op intuïtie. Werken op gevoel. Ruimte laten voor de ander om zichzelf te kunnen zijn, ook als er een camera op hem of haar gericht is . Zoeken naar het ultieme moment. Een moment dat groot of klein kan zijn. Vaak zit het unieke in het kleine gebaar of een oogopslag. Het onbewaakte ogenblik. Mijn taak als fotograaf is het om dit moment een kans te geven. Ruimte te laten voor het onverwachte. Daarmee is fotografie voor mij pure emotie geworden. Ik maak geen foto’s, ik neem ze.

Wieke

Wieke

Studio Manager

Als studio manager regel ik alles op het praktisch vlak, zodat Gerard zich helemaal op de fotografie kan richten. Als grafisch ontwerper vind ik het fijn om met mooie dingen te werken en mooie dingen te maken. Wat dat betreft zit ik op de goede plek. Klanten komen hier binnen met een vraag en/of een idee en zijn helemaal happy als ze de deur uit lopen met een compleet eindproduct.

Monica

Monica

1ste assistent

Ik houd ervan om naar beeld te kijken en dingen te zien die anderen over het hoofd zien. Ik kijk dan naar de kleine dingen, bijvoorbeeld in een alledaags straatbeeld. Details kunnen heel verrassend zijn als je ze op een bijzondere manier in beeld brengt. Je treft me twee dagen in de week bij Gerard van Hal Fotografie aan. Zo nodig assisteer ik Gerard bij zijn fotografie. Bij bruidsreportage ben ik de tweede fotograaf. Daarnaast zorg ik met veel plezier en precisie voor een goede selectie en beeldbewerking, en verzorg ik workshops.

ONS ATELIER