GERARD VAN HAL FOTOGRAFIE

Hans Baten
Hans Baten

“Met een knipoog” van Hans Baten

“Met een knipoog” heet de expositie die Hans Baten heeft in onze galerie houdt. Hiermee kenmerk je ook meteen zijn beelden. Kunst die verrast, die een glimlach op je gezicht tovert. Baten vindt zichzelf geen kunstenaar, maar vormgever. Vormgever van opborrelende ideeën en vondsten, om daar al werkend een intrigerende titel aan te kunnen verbinden. Deze ideeën werkt hij uit in klei, al of niet in combinatie met andere materialen of gevonden voorwerpen. Het spel van beeld en titel is hierbij belangrijk. De kijker wordt daardoor soms op het verkeerde been gezet, maar in ieder geval tot een nadere beschouwing uitgenodigd.

Hans is geboren Bosschenaar, maar woont alweer enkele tientallen jaren in Nuenen. Hij is begonnen als reclametekenaar en is daarna als docent beeldende vorming verbonden geweest aan verschillende onderwijsinstellingen.

Sinds een paar jaar wijdt hij zich volledig aan zijn beeldende werk.

Eerder exposeerde hij in Gemert, Sittard, Helmond, Nieuwegein, Zaltbommel en Nuenen.

Voor ons is deze expositie de eerste met een nieuwe opzet. “Door de vorige exposities ben ik me nog meer gaan realiseren dat ons prachtige pand , zich uitstekend leent om kunst te laten zien. En hoe die kunst onze fotografie juist versterkt”. Om de exposities te professionaliseren heeft Wieke de verantwoordelijkheid hiervoor op zich genomen. Dit waarborgt de regelmaat van de tentoonstellingen en zal ook vooral achter de schermen zijn vruchten afwerken. Vanaf nu kan er ook twee dimensionaal werk bij ons geëxposeerd worden.

Op zaterdag 4 november om 15.30 uur opent Hans Baten zijn expositie ‘Met een knipoog’ in ons atelier. Onder het genot van een drankje kunt u dan zijn werk bewonderen en een praatje maken met de kunstenaar. U bent van harte welkom in de Kerkstraat 46 te Helmond.

Het werk van Hans Baten is te bewonderen van 4 november 2017 t/m 13 januari 2018 van dinsdag t/m zaterdag tijdens winkeltijden.