Speciale Projecten

33 Good Food

Toen Freek Boetzkes zijn nieuwe restaurant “33 Good Food” aan het bouwen was had hij een wand van ruim 25 x 2,70 meter waar iets mee moest gebeuren. Het liefst een foto. Iets wat te maken had met het industriële verleden van Helmond. Hij vroeg of ik daar eens over na wilde denken. We keken naar het moodboard van het nieuwe restaurant om een indruk van de sfeer te krijgen en Freek vertelde me waar het met “33 Good Food” naar toe ging.

Twee weken later had ik het idee. Omdat dit idee goed te kunnen vertellen had ik alvast een proef gemaakt. Deze legde ik aan Freek voor. Hij was gelijk enthousiast. Natuurlijk hebben we het idee nog met een aantal mensen besproken. Hieruit volgde een aantal vragen en suggesties waar ik mee aan de slag kon.

Voor mij is het meest historische stuk industriële erfgoed van Helmond gelegen aan het kanaal. Dit bood me gelijk de mogelijkheid om een heel lang panoramisch beeld te maken. Ik heb ervoor gekozen om met mijn camera langs het kanaal te gaan en daar om de drie meter een serie close-ups te maken van boven naar beneden.De eerste foto maakte ik om zeven uur ’s morgens bij de Julianabrug. De laatste om 20:30 uur bij de Traverse.

Het resultaat is een collage van meer dan tweeduizend foto’s die de kanaalzone van de Julianabrug tot Westende weergeven. De collage is een spel van perspectief en licht. Dit levert een spannend beeld op dat kubistisch aandoet. Omdat het beeld op een stuk wand is aangebracht met drie hoeken kun je hele beeld niet in een oogopslag zien. Als je de wanden volgt neemt de foto je mee in de tijd. Het totale beeld is een stukje Helmond dat iedere Helmonder onmiddellijk herkent, door zijn uitvoering vraagt het om er nog een keer naar te kijken.

Wil je de foto in het echt bewonderen loop dan een eens binnen bij “33 Good Food” . Ben je nieuwsgierig naar wat dit mooie restaurant allemaal te bieden heeft klik dan hier

Bakker Meelmuts

Voor bakker Meelmuts verzonnen we een fotoserie om te promoten dat ze hun brood ook bij de klanten thuis bezorgen. De klant wilde de marketing rond dit gegeven vooral via social-media voeren. Daarom kozen we voor een verrassend beeld met een vleugje humor en heldere primaire kleuren.

Entree Rabobank Helmond.

Voor de Rabobank Helmond maakten we een beeld voor in hun entree van het klanten contact centrum. De vraag was om een beeld waarin de verbondenheid van de bank met Helmond tot uitdrukking komt. Het idee waarmee ik kwam was om met een aantal kenmerkende architectonische iconen een nieuw (niet bestaand) straatbeeld te creëren waarin elke Helmonder zijn stad onmiddellijk zou herkennen en dat tegelijkertijd vertrouwd en vervreemdend is.

Ramen Speelhuis

Van Directeur Theo Inniger kreeg ik de vraag of ik een ontwerp wilde maken voor de ramen van Theater Speelhuis. Vanwege geluidstechnische redenen moesten de glas-in-lood ramen dichtgemaakt worden. Vanuit de gedachte dat de oude gedachte dat glas-in-lood in de kerkelijke traditie gebruikt werden om de verhalen van het geloof te vertellen, wilde ik het moderne verhaal van Theater Speelhuis vertellen en dit verbinden met de stad waar het theater gesitueerd is. Daarom fotografeerde ik diverse theatrale kunsten en plaatste die in verschillende Helmondse locaties.

Dietist Ruth

Voor diëtist Ruth maken we al een paar jaar de foto die zij gebruiken op de kaart die ze gebruiken om hun share-holders een goed nieuwjaar te wensen. De belangrijkste vraag is om een kaart te maken die onderscheidend is.