GERARD VAN HAL FOTOGRAFIE

Ramen voor het Speelhuis

Het is al weer bijna een jaar geleden, augustus 2013, dat ik gebeld wordt door de directeur van Theater Speelhuis, Theo Inniger. Vanwege geluidstechnische redenen zijn de ramen in het theater gedeelte geïsoleerd en afgetimmerd. Aan de buitenkant een niet zo fraai gezicht. Aan mij de vraag of ik eens na wilde denken over hoe deze geblindeerde glas-in-lood ramen weer een mooi onderdeel van het theater konden worden.

Aangezien op glas-in-lood vaak verhalen verteld worden, wilde ik dat met mijn foto’s ook doen. Het verhaal dat ik graag wil vertellen is dat (podium)kunst er voor iedereen is. Daarom koos ik ervoor om de artiesten in een Helmondse omgeving te zetten. Hiermee wordt aangegeven dat Theater Speelhuis en de Helmondse gemeenschap onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Verschillende artiesten uit Helmond (en de wijde omgeving) zijn vervolgens uitgenodigd om te poseren. De volgende disciplines zijn vastgelegd. Ballet (klassiek en modern), Muziek (klassiek en rock), Kleinkunst, Toneel en Revue.