Vast in het weiland

“Ik zou hem niet op het gras zetten”; zei Lenny. Maar ik wuif haar twijfels weg, want in het bos is het vaak nog een veel grotere modderpoel en daar krijg ik de auto elke dag makkelijk uit. Als de auto geparkeerd heb, dirigeer ik Lenny op haar nieuwe schoenen door het drassige weiland. Alles wordt uit de kast gehaald om mooie foto’s te maken. Weilanden en het Brabantse land in de mist. De sfeer is mystiek. Perfect weer voor mooie zwart-wit fotografie.

Als we klaar zijn gaat Monica achterin en Lenny voorin zitten. Als ik mijn auto in zijn achteruit zet ………  Geen beweging. Het gele lampje van het anti blokkeer systeem knippert heftig. Dan maar in zijn vooruit. Koppeling heel langzaam op laten komen en niet te veel gas geven. Geen beweging. Oeps. We zitten vast.

Misschien is het een goed idee om de auto wat lichter te maken. Moon en Lenny uit de auto. Ik probeer het nog een keer. Jammer. Moon achter het stuur, ik duwen. Een klein beetje beweging maar dan gaat hij in de slip. Altijd weer een avontuur foto’s maken in de vrije natuur.

Het loopt al tegen vieren. Nog een klein uurtje en het is donker.  De shoot is nog niet klaar en we staan vast.

Gelukkig stopt er een auto. Een heel aardige meneer en mevrouw stappen uit. Ze herkennen Lenny en zijn nieuwsgierig naar waar we mee bezig zijn. Dat is snel uitgelegd. De man stapt kordaat in zijn auto en slingert hem in zijn achteruit richting mijn auto met zijn wielen nog net op het asfalt stopt hij. Hij heeft duidelijk vaker met dit bijltje gehakt want in zijn auto heeft hij een sleepkabel en die heeft hij in geen tijd aan beide auto’s bevestigd. Het kost twee pogingen maar dan zijn we uit het weiland. Snel naar de volgende locatie. De schemer treed in, nog net genoeg licht om de shoot af te maken.

De foto’s die we van Lenny maakten kun je bewonderen in de Frits

vast